• 1

Electrotechniek vereist deskundigheid

Elektriciteit behoort meer dan ooit tot de primaire voorzieningen. Ze is onmisbaar voor het functioneren van onder meer de verlichting, telefoon, fax, audio, video, tv, computer, verwarming, warmwatervoorziening, koeling, beveiliging, diverse huishoudelijke apparaten, gereedschappen en elektrisch bedienbare zonwering, horren, garagedeuren en dergelijke.

Ook in de keuken zijn moderne kooktechnieken zoals inductie en halogeen direct afhankelijk van elektriciteit. Het gebruik van de inductiekookplaat vereist zelfs krachtstroom. De tijd dat men met een paar eenvoudige leidingen kon voorzien in de stroomvoorziening behoort definitief tot het verleden.

Het aanleggen van een elektrisch netwerk met voldoende capaciteit, een uitstekende beveiliging en een doordacht aanbod van contactdozen zowel in wand, vloer als plafond is dan ook uitsluitend de taak van een specialist als Konings Totaalinstallateurs, die als erkend installateur ook gerechtigd is de totale installatie te keuren en in gebruik te nemen.

Een deskundigheid die tevens onmisbaar is bij de aanpassing van het elektrisch systeem als gevolg van bijvoorbeeld een verbouwing of de aanschaf van apparatuur, mede in het belang van de brandveiligheid. Voor een goed en veilig functioneren van de stroomvoorziening in de woning acht Konings Totaalinstallateurs een regelmatige controle gewenst.

In dit verband wordt herinnerd aan de Arbo-wet die een regelmatige inspectie van bedrijfsinstallaties zelfs verplicht stelt.

Volg ons op Facebook