• 1
  • 2

Voor niets gaat de zon op.

Iedere dag. Dus kun je net zo goed profiteren van de gratis energie van de zon. Je eigen elektriciteit maken met zonnepanelen pakt aantrekkelijk uit: voor je portemonnee én voor de natuur. Konings Totaalinstallateurs is een professionele specialist in zonnestroom. Deze zet in een handomdraai zonnepanelen op je dak.

Wat heb je nodig voor je eigen zonne-installatie?

Om zonne-energie te maken heb je natuurlijk zonnepanelen nodig. Deze worden meestal op het dak geplaatst. Een ligging op het zuiden is ideaal; een hellingshoek van 36º is perfect. Bij voorkeur op een plek met weinig schaduw. Overigens zijn panelen op het oosten of op het westen ook prima. Zonnepanelen op het noorden zijn zelfs interessant bij schuine daken met een kleine hellingshoek.

Voor ieder dak weet de Konings de ideale manier om zonnepanelen te bevestigen: in een schuin dak verzonken of met een frame en op een plat dak met speciale kunststof bakken of aluminium consoles.

Zonnepanelen maken gelijkstroom. Om dit geschikt te maken voor het stopcontact, is een omvormer nodig. Konings weet precies welke omvormer nodig is voor het aantal zonnepanelen en het vermogen.

Je wilt natuurlijk precies weten wat je zonnepanelen opleveren! Daarom installeren we een meter die je vertelt hoeveel energie je zonnepanelen maken. De installatie levert de zonnestroom terug aan het elektriciteitsnet. Als je meer stroom gebruikt dan je levert, betaal je daarvoor. Als je meer stroom levert dan je nodig hebt, levert dat natuurlijk geld op.

Konings Totaalinstallateurs weet precies welke combinatie van zonnepanelen en omvormer in jouw situatie de hoogste energieopbrengst levert.

Konings is Sunned Solarteur.

Ode aan de zon

Zon is leven

De zon maakt je vrolijk. Dankzij de zon is er licht op onze planeet. En met dank aan het licht bestaat er leven. Zijn er cellen, planten, dieren en mensen zoals jij.

Zon is mega

Superlatieven schieten tekort als je praat over de zon. Mega groot: ruim een miljoen keer zo groot als de aarde en ruim 300.000 keer zo zwaar. Mega oud: ruim 4,5 miljard jaar. Mega ver ook. 150 Miljoen kilometer van ons verwijderd. Een zonnestraal doet er toch maar 8 minuten over, voordat hij je gezicht verwarmt.

En niet te vergeten: Mega watt

Want zon is energie

Niets heeft zoveel energie als de zon: 3,8 x 1026 Watt (W) om precies te zijn. Dat is evenveel energie als 10 miljoen vaten olie per seconde, per wereldburger. De wolken houden 40% van het zonlicht tegen. En toch levert de zon 10.000 keer zoveel energie als we met z’n allen op aarde nodig hebben. Als we een gebied ter grootte van Nederland volzetten met zonnepanelen, hebben we genoeg elektriciteit voor de hele wereld.

Zon betekend voordeel

Zelfs in ons kikkerlandje geeft de zon meer dan genoeg energie. Op een plat vlak van een meter bij een meter levert de zon in de zomer zo’n 200 Watt (W) en in de winter 20 W – gemiddeld is dat 110 W per vierkante meter. Op een schuin vlak naar het zuiden met een hellingshoek van 35° is dit zelfs 125 W. Dit is de hoeveelheid energie per seconde gemiddeld over de hele dag. Rekenen we dit om naar een jaar, dan levert de zon een hoeveelheid energie van 1.095 kWh per vierkante meter.

Mooi, al die energie, maar wat kun je ermee? Een vierkante meter zonnecellen met een rendement van 15% levert per jaar 164,25 kWh aan energie. Met bijvoorbeeld 12 vierkante meter zonnepanelen haal je dus 1.971 kWh aan elektriciteit binnen. Dat is ruim de helft van de stroom die een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt in een jaar.

Dankjewel, zon.

Volg ons op Facebook